lördag 18 juni 2011

Here we go again..

Så sitter man här igen. Börjar dagen med en "dubbel treo" istället för en dubbel espresso typ.. Solen skiner men,, ja ni vet nog själva hur sliten man är och att man inte ens känner för att lägga sig ute i solen ;)

Under våren lade en kollega in ett tidningsurklipp på mitt kontor. En läkaren hade uttalat sig om afte. Jag skickade henne ett långt mail och fick till svar "Om du får en remiss till mig så ska jag hjälpa dig så gott jag kan". Efter 6 veckor (!) fick jag en telefontid med någon på vårdcentralen. Nej, vi jobbar inte så att vi skriver remisser. Du får komma hit, ta prover och sen ev att vi skickar dig till öra/näsa/hals och kan inte de hjälpa dig får du kanske remiss till experten.

Jag lade på luren i örat på personen som ringde eftersom jag bröt ihop totalt, som så många gånger förr då jag varit i kontakt med sjukvården pga blåsorna... Sedan gymnasiet, 16 år, har jag besvärats av detta och varit på vårdcentralen ett otaliga gånger bland annat för att få sjukintyg men aldrig förut har man brytt sig om att utreda något trots att jag suttit där och gråtit av smärta.

När jag säger att jag dricker två treo var 4e timme får man till svar "De är ju inte bra för magen". Nä, visst vet jag det, men vad ska jag göra??? De skriver ju inte ens ut något när jag påtalar smärtan och jag är ju inte experten på vad jag ska be om att få utskrivet. Av de på apoteket som jag kan köpa utan recept är Treo det som hjälper fortast bäst tyvärr så skitsamma om jag sabbar magen för all framtid...

Nu vet ajg att jag kan få hjälp med utredning av expert men sjukvården låter mig inte få den möjligheten utan de ska istället fortsätta plåga mig (ja jag kallar det så eftersom de inte hjälpt mig förr ett piss). De har tagit prov på blåsorna, ingen herpes. Ett år senare tar de blodprov för att kolla herpes vilket var positivt. Vad säger det? Inte ett piss - hur många % är det som har herpes latent i kroppen? Typ "alla".. Så jag fick ju bekräftat att jag var normal :)

Kom på här om dagen att vi har massor av allergimedicin hemma.. Ett av barnen är "pälsdjursallergiker" enligt deras mor och det andra barnet är pollenallergiker enligt läkaren och själv är jag jag extremt allergisk mot myrbett. Kanske kan man ta en coctail av all dessa allergipiller och se om det hjälper? Blir jag däckad då kanske det tar mindre ont i alla fall ;)

Tack för att just du läste. Den här bloggen betyder mycket då man känner sig grinig och man vill prata av sig med någon som förstår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar