lördag 27 augusti 2011Har just hittat detta forum för oss stackare som har detta skit som kallas afte. Jag är 42 år och har haft detta sedan jag var 16 år. Det jag räknar som utbrott kommer 1 -2 ggr/år. Då pratar jag inte om 1 eller 2 blåsor som kommer upp och irriterar utan hela käften full. Munnen ser ut som någon lagt in en handgranat. Man kan inte för sitt liv tro att detta kan återställas - men hittills har det lyckats efter ca 2,5 veckors lidande. Det kan även gå ner i svalget med oerhöra smärtor som följd när man ska svälja. Värst är då tunga och gom drabbas - då talar vi smärta. När jag vaknar sitter läpparn ihop av en skorpa. Jag känner mig så äcklig. Det enda jag kan konstatera är ett samband mellan dåligt allmäntillstånd - både fysiskt och psykiskt - har stor påverkan av uppkomsten av detta gissel. Tack och lov verkar inte mina barn fått detta ännu kanske ska tilläggas. Man grepper hela tiden efter halmstrån och ett av dessa är sköljmedlet Andolex som är receptbelagt av någon anledning. Jag har fått för mig att om detta tas när man märker att det är på väg så hjälper det. De gånger jag nu fått afte har Andolex inte funnits hemma. Jag har nu fått recept på flera uttag så det aldrig ska saknas hemma.
Alla sk medel som tas fram mot blåsor verkar handla om ett fåtal blåsor som man ska kladda på någon mirakelsalva på. För mig blir det svårt att kladda in hela munhålan.
Lägger till en bild på tragiken.
//Hls Jonte

1 kommentar:

  1. Jag är 22 år och har lider av exakt samma saker som du beskriver till och från. Detta började efter en körtelfeber när jag var 18 och kommer sedan 2-5 gånger om året av varierande intensitet. Då det i de värsta fallen ger mig feber och förstör munnen helt så sätter det stopp för både skola och idrottande i många lägen. Jag vill helst inte ha detta i trettio år till varför jag uppskattar all support jag kan få. Precis som flera andra skrivit på bloggen så hjälper ju inte apotekets receptfria grejer det minsta. Har du något mer tips än denna Andolex?

    SvaraRadera