torsdag 10 januari 2013

Kanske ett genombrott?

Utan att veta om det så lider många av att ha för låg halt av ett enzym som kallas "diaminoxidas", förkortat DAO. Detta kan leda till att när man äter vissa födoämnen, som exempelvis rött vin, stark ost eller tomater, så får man besvär av olika slag. Besvären kan enligt uppgift visa sig som migrän, magbesvär och (enligt min misstanke) möjligen som afte?

När jag läste på internet att det fanns ett preparat på hälsokosten med namnet "Camucin" så blev jag glad och ville genast pröva om det kunde hjälpa mot afte. Vilken besvikelse när jag fick höra att preparatet hade funnits men utgått ur sortimentet. Emellertid lär det även ha funnits ett medel på Apoteket med namnet "Daosin". Gick då raskt till Apoteket men, givetvis så blev det samma visa där; de kände inte till något preparat med det namnet.

Nu har jag hittat Daosin hos internetföretaget RevivaBio och funderar på att beställa det. Men även om det skulle fungera, det blir dyrt i längden om man skulle handla via internet i tid och otid...

Har ni erfarenheter av något av dessa preparat eller vet hur man får tag i dem på bättre sätt; hör gärna av er!

p.s. Intressant är också att enzymet diaminoxidas aktiveras av vitamin B6.

Mvh,
Naturgubben
Hej!


jag kan tyvärr inte hjälpa dig men det där låter ju väldigt intressant eftersom jag har både blåsor och lider av migrän. äter b vitamin nu och blåsorna är borta men det kanske hjälper mot migränen det du pratar om. ganska tänkbart. ska kolla upp saken och förmodligen prova dao.

tack för efterforskningarna! :)

//b-vitamin smaskaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar