lördag 4 augusti 2012

Den gul/vita hinnan är boven till smärtan!!

Hej!
Jag har lidit av svår afte sedan barnsben, blåsorna kommer OFTA och tar lång tid på sig att läka. Jag har tur om jag är blåsfri 2-4 dagar i månaden.
Jag har länge funderat på vad aften kan bero på och vad det är som utlöser det, men inga svar har jag att ge liksom alla andra.
Dock så har jag upptäkt att det är den gul/vita hinnan som är boven till smärtan. För ett ex antal år sedan så var jag tvungen att uppsöka akut tandläkar vård pga en visdomstand några dagar innan julafton. Tandläkaren upptäckte då en av mina blåsor (som vid tillfället var otroligt stor) varpå han frågade mig om jag hade ofta problem med dessa. Mitt svar var ju givetvis JA!
Han sa att han skulle hjälpa mig så ja blev kvitt dom till jul iaf så ja kunde njuta av julmaten. Han tog fram en lite brun flaska med en glaspipette. Han sög upp ytterst lite av innehållet och droppade på blåsan.
Det gjorde DJÄVULSKT ont i max en sekund, sedan var smärtan borta helt och hållet! Nån timme senare var de läkt och helt borta! Ett mirakel tänkte jag och frågade vad som fanns i denna flaska och vart ja kunde köpa det.
Till min besvikelse så kunde man inte köpa detta då det var rent flytande JOD (där av tror jag att många upplever att salt hjälper då det innehåller jod)
Ja fick helt enkelt åka till tandläkaren och få blåsorna "etsade" var gång dom uppstod (vilket var ofta) Nu har man tagit bort denna behandling pga att det kan vara farligt.
Dock så fick jag ett annat tips då, jag skulle gå till Apoteket och inhandla Väteperoxid 12% (sårtvätt)
(Här följer en teori om varför jag tror att afte är en bakteriell åkomma)
Väteperoxid syresätter sår och tar bort smuts och bakterier från sår, exakt samma reaktion får du om du droppar väteperoxid på en afte blåsa. Det bubblar och lever "rulan" men det löser upp hinnan så det ser ut som ett vanligt sår. Så fort den vita hinnan fösvunnit så försvinner smärtan.

Mitt tips för att minska på läkningstiden är då följande:
Ta en tops och dränk i väteperoxid 12% droppa sedan på blåsan. (Det kommer att göra lite ont i några sekunder sen är smärtan borta) Låt det bubbla färdigt och när du ser att det har slutat bubbla så ta en ren tops och torka borta ev vätska och droppa på med väteperoxid igen. Fortsätt denna behandling tills den vita hinna är helt borta.
Ta sedan Corsodyl (bakterie dödande munskölj) gurgla 30-45 sekunder. OBS!! Ha i tanken att allt du äter och dricker underdagen efter du använt corsodyl kommer att smaka skit, men de är det värt!
Till sist lägg på Kenacort elr liknande salva.

Allt går att köpas på apoteket receptfritt och glöm inte att förvara väteperoxiden i kylskåp!

Hinnan kommer att komma tillbaka ett par gånger så förvänta dig ingen mirakel grej bara. När du kört denna kur ett par gånger så kommer du märka att den vita hinnan blir tjockare och till slut så är smärtan näst intill borta. Då kan du sluta använda väteperoxid, för då är blåsan bara ögonblick från att läka.

Jag kör denna behandling morgon och kväll, på helgerna 3 gånger per dag.  Denna "huskur" har minskat läkningstiden avsevärt för mig. Och jag hoppas de kan hjälpa andra lika mycket som det hjälpt mig.

En liten funderare som jag har gnolat på ett tag, Flytande jod tog bort blåsan DIREKT, och jod så koncentrerat är ju frätande, om någon skulle hitta en syra elr nått annat ämne som går att använda hemma som inte är farligt så har vi en mirakel kur mot våra blåsor. Kommentera gärna vad ni får för resultat om ni använder er av denna kur samt om mina tankar som ja har kring aften och min ide på min ev mirakel kur.

Mvh Thomas

2 kommentarer:

 1. Om det nu är så att den gula massan är orsaken till smärtan, varför försvinner då smärtan om den gula massan täcks av ett lager fett eller hålls torr från saliv?

  Jag håller med dig i erfarenhet men tar trots det absolut inte bort den gula massan.

  Orsaken till att jag inte tar denna genväg till smärtbefrielse är faktiskt samma erfarenheter som du själv beskriver: den gula massan återkommer och blir tjockare (=djupare). Eller med andra ord: smärtan återkommer.

  Jag tror helt enkelt att när blåsan är på väg att läka ut så bildas nervändar som skall reagera på smärta, vilket de gör. De skyddas om än dåligt av den gula massan. Tas den gula massan bort så är det som att riva bort en sårskorpa, man gör såret djupare och tar då bort en del vävnad som borde få vara kvar. Hålet blir som du säger djupare och läks istälelt från sidorna, vilket kanske ger mindre smärta på ett sätt, men min uppfattning är att jag har mindre smärta sedan jag lät den gula massan vara kvar.

  Kihlman

  SvaraRadera
 2. Är du säker på att det var jod? Det fanns en syra somhette Nelex som jag använde. Den är mörkt lila och sved så man höll på att gå åt i någon sekund. Den etsade blåsan och var ju rent otroligt effektiv, men försvann tyvärr. Fast den finns som veterinärmedicin, så känner du någon som har en häst, så kolla om du kan få lite. Du vet ju hur det funkar och så farligt kan det inte vara, bara man inte råkar stänka i ögonen.

  SvaraRadera