måndag 6 april 2009

Vilket sammanträffande.

Jag stod för 20 minuter sen och kollade på mina blåsor, och tänkte "fan, det här skulle man blogga om så folk kan läsa hur illa man har det."

Och så en snabb googling senare så hittar man den här.!

Är 24 år gammal kille, som haft afte så länge jag kan komma ihåg.
Dålig sömn, stress osv. ger mig alltid huvudvärk, näsblod och sen kommer blåsorna som ett brev på posten..

Även läsk, samt varma drycker verkar ha en inverkan.
Har hittils inte testat någon kur, utan bara genomlidigt smärtan.. men nu får det vara nog.
Har 4 blåsor just nu, och kommunicera på jobbet samt äta går ju sådär bra :)


Ska genast handla tandkräm. tillskott och annat som rekommenderas.

Mvh Erik

1 kommentar:

  1. Hej! Upptäckte denna sida idag och tycker att det är fantastiskt att den finns. Har haft allvarlig afte sen jag var liten, min pappa och syster har afte och nu även mina barn. Graden varierar, men min 15-åriga son brottas nu med riktigt illasinnad.
    Två saker har hjälpt mig - dels klortetracyklinhydroklorid, som det står om i tips nr 61. Fantastisk lindring men jag kan inte längre ta medicinen då jag omedelbart får en intensiv svampinfektion i munnen och ner i halsen. Denna medicin provade jag första gången 1991, tror jag, då jag fick den utskriven på tandläkarhögskolan i Malmö. De sa att det egentligen är en veterinärmedicin. Det andra som hjälpt mig är, som flera tipsar om, tandkrämen sinaftin. Dock tror jag att effekten inte är lika god som när jag först använde mig av den. För mig har aldrig kosttillskott eller ändrade kostvanor hjälpt men jag är beredd att prova allt. B 12 låter intressant liksom att ta bort gluten, är dock inte glutenintolerant men min syster som också har afte är det. Mitt viktigaste råd av alla är att låta barnen vara hemma från skolan om deras allmäntillstånd är dåligt, de värsta dagarna är som en allvarlig influensa, migrän och annat som folk faktiskt behöver vara hemma för. Ange afte som sjukdomsorsak i skolan, så problemet uppmärksammas.

    Tack för fantastisk blogg och fantastiska inlägg
    Janna

    SvaraRadera