torsdag 26 november 2009

Sjukvården

Sitter och storgråter..

J*vla f*tt vårdcentral. Fick en tid den 14e december. TVÅ veckor bort!!! Det är ju nu idag som jag gråter då jag borstar tänderna, inte vill gå i säng på kvällen för att jag vet att det är värre på morgonen. Inte orkar med vardagen för att det är jobbigt att prata så folk förstår å än jobbigare att säga det igen. Men nä, jag är inte tillräckligt akut och tydligen behöver jag inte ens en tid så läkaren kan se hur det ser ut!!??? Hur f*****n är sjukvården funtad? Jag bröt iaf ihop totalt och storgrät i telefon och fick inte fram ett ord. Sa att jag tar tiden den 14e men att jag eventuellt åker på akuten istället. "Nä men på akuten kommer de ju att skicka dig hit för de vill inte ha dig där" Nähe, och på vårdcentralen vill man uppenbarligen inte det heller :-(
När hon hörde att jag blev ledsen så frågar hon "blev du ledsen" Ja, vad tror hon själv? Har ju så ont och ingen bryr sig. Ringde dit även vid första utbrottet i oktober men då avvisade de mig direkt till apoteket där de aldrig kunnat hjälpa.
Hur ska en läkare kunna bedömma mina blåsor om de inte finns när jag kommer dit? Å om de är någon brist är det väl inte säkert att jag har den bristen om 14 dagar?
Så arg och ledsen och tårarna bara rinner :(

------
Nu ringde de upp iaf efter de pratat med min gulliga läkare och jag ska få göra ett herpestest iaf. Så visar det på det så finns det tydligen någon medicin som kanske funkar :) Så får jag frågan "Har du provat den?" Nä, eftersom jag blivit avfärdad varje gång jag sökt läkare så är det ju svårt att få någon bedömning och medicin. De gånger jag träffat en läkare har de kikat i munnen och gett mig ett sjukintyg och inget mera.

Finns det förresten ingen specialistläkare inom området? jag ställer mer än gärna upp på alla prover denna läkare vill ta. Kan testa vilket preparat som helst också. Gratis. Kalla mig gärna desperat för det är jag. Och arg. (ett friskhetstecken kanske;) när det är som värst är man ju mest ledsen och deppad för då orkar man inte vara arg..)

1 kommentar:

  1. Hej! Jag har inte läst hela bloggen, men jag har haft afte hela mitt liv. Jag har testat diverse medel mot blåsorna (inklusive kenacort) och om du vill ha något som verkligen hjälper så är det en medicin som heter klortetracyklinhydroklodid. Det är en pulverkapsel som man tar isär och blandar med en matsked vatten. Sen sköljer man i 2 min och spottar ut det. Det dödar blåsorna på nån dag!

    SvaraRadera