tisdag 29 mars 2011

Jag har funnit min lösning!

Efter snart 10 års helvete och kämpande med Afte fick jag 2010 en remiss till Tandläkarhögskolan i Huddinge, Stockholm. Jag träffade där på käkkirurgen en expert som lät mig prova ett läkemedel som heter Klobetasolpropionat och sedan dess kan jag alltid motverka ett angrepp när jag känner att det är på väg. Jag har nu inte haft blåsor på över 3 månader vilket aldrig tidigare hänt.

Lycka till!

/En som nu mer eller mindre känner sig botad!

3 kommentarer:

 1. Hej! Jag har just fått Klobetasolpropionat utskrivet men har inte provat det ännu. Ska man skölja när man har blåsor eller ska man skölja innan i förebyggande syfte? Jag ahr även fått Mycostatin som ska göra att man inte får svamp då det tydligen föreligger risk för det. Har du fått det också?
  Ser fram emot ditt svar!
  Anna

  SvaraRadera
 2. Jag använda båda medicinerna första gången när jag körde en 10-dagars kur. Jag tog då Klobetasol när jag kände att blåsorna var på gång. Nu för tiden använder jag bara Klobetasol ca 1-2 dagar (morgon och kväll) när jag känner tendenser. Omgående går dessa tillbaka. Lycka till.

  SvaraRadera
 3. Clobetasol (Clobex, Dermovat) er ett starkt glukokortikoid (binjurebarkhormon). Det tar bort inflammationen, men gör intet åt orsaken till problemet. Det kan ge tunn hud och andra biverkningar särskilt vid lång tids bruk. Jag förstår att man vill använda det vid obehagliga after, men glöm inte att det är symptombehandling.
  Casper

  SvaraRadera