söndag 16 januari 2011

"OralMedic"

Hejsan allihopa!

Har som dom flesta haft afte i flera år och kan inte hitta en orsak till varför, använt olika tandkrämer, kosttillskott m.m.

Fick syn på något som hette "OralMedic" som jag tipsades av, är 2 "topz" man använder, ena rengör man aften med, sen använder man den andra pinnen som skickar ut en lila vätska.
Det svider som helvette tyvärr, men mina utslag som jag hade som var ca 5cm stora fixade sig efter de, båda känns inte längre efter 1h och jag har kvar svullnaderna men dem går ner sakta men säkert. Men det bästa, ingen smärta :)

Rekommenderar starkt OralMedic, den kostade 140kr och jag rekommenderar den för kraftig afte och när aften förekommer längst fram vid munnen/läppen.

3 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag har en son som är snart 9 år som har Afte och just nu har han ett rejält "utbrott". Jag har inte hört talas om Oralmedic tidigare och tyckte det lät lovande! Dock står det om det att det inte rekommenderas till barn under 12 år pga den "stickande känslan".

  Du som har provat beskriver det som att det svider som helvete och det lät ju sådär... Skulle du kunna ge dig på en totalt lekmannamässig gissning på om det går att ge till en 9-åring eller om det helt enkelt svider för mycket? Hur länge sitter svedan i, 5 minuter eller en timme på ett ungefär?

  Tack för hjälpen!
  /Afte-pappan

  SvaraRadera
 2. Hej

  Har själv en dotter på 8,5 år som drabbas av Afte med jämna mellanrum. Själv har jag använt Oral Medic i flera år då jag ofta har Afte. Det gör faktiskt mycket ont vid applicering och jag har valt att inte låta henne få prova detta ännu. Rädd för att det kan bli lite av en skräckupplevelse. Den värsta smärtan är under själva appliceringen i några sekunder, men en relativt stark smärta kvarstår oftast under en kvart efteråt.

  /Afte-pappa 2

  SvaraRadera
 3. Hej

  Köp Xylocain(tror jag det heter) på apoteket. Det är en smärtstillande salva som jag brukar smeta på aften(med en tops) innan Oralmedic. Tar bort 80% av smärtan.

  /Vekling

  SvaraRadera