söndag 2 januari 2011

Vet inte vad jag ska ta mig till!

Jag har nu haft afte under ca 5-7år. Om jag minns rätt så började dem att komma efter att jag hade opererat bort mina halsmandlar. Jag var 22år gammal då man tog bort mina halsmandlar eftersom att det bildades små vita hårda kulor (av kroppens slaggprodukter) som trängdes ut från mina halsmandlar och gjorde otroligt ont. Jag vill minnas att mina afte började ungefär 1-2 år efter denna operation, om det inte var så att jag hade det från innan, men förväxlade symptosen med mitt problem med mina halsmandlar.

Mitt problem med afte var till en början så att det kom en blåsa då och då (max 1 ggr / mån). Under vissa perioder har jag varit fri från afte upp till ett halvår utan någon speciell ändring av min livsstil.

Jag har både gått hos specialister (Öra näsa hals) och hos min husläkare, men det verkar inte vara någon som kan hjälpa mig.

Vad som nu gör mig mest bekymmrad är att jag sedan i sommras inte haft ett enda återfall fram tills i december. Från första veckan i december fick jag en afte i gomseglet. Denna höll ut i 3 veckor. Så fort den försvann så fick jag två nya aftor en på varedera sida av svalget, dessa har hållt i sig tills nyårsafton. På nyårsdagen kommer det ett tredje utfall på vänstra sidan av svalget.

Nu till min fråga, är detta vanligt att man får så många utfall i rad? har jag tills nu varit skonad med få antal utfall?

Brukar ni också få en efter en? eller brukar ni som jag tidigare få typ ett utfall i månaden?

Mvh/

E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar