torsdag 1 september 2011

Grattis Rebecca. Låter kanon. En undran - hur funkar det att smörja salva inne i munnen. Måste det vara torrt innan det läggs på? Har själv dåliga erfarenheter att kladda inne i munnen. Känns som det sköljs bort med saliven som sen åker ner i magen. Tabletterna du fick utskrivet - var det något som tandhygienisten visste med säkerhet skulle funka eller något denne trodde skulle funka. Upplever du att hela processen stoppas upp när du smörjer uppkommna blåsor eller fortsätter det poppa upp på andra ställen?
//Jonte

1 kommentar:

  1. Vill man kan man smörja med xylocain först så gör det inte lika ont om blåsan är stor. Annars torkar jag inte, utan masserar försiktigt in salvan på blåsan (somsagt, ju tidigare man börjar desto mindre smärta...). Kruxet är att man måste vara intensiv och smörja varannan timme med Dermovat.

    Jag var inte hos en vanlig tandhygienist, utan hos en specialisttandläkare på tandkirurgen på sjukhuset. Han visste med säkerhet att han skulle hitta något som hjälpte, om inget av dessa två alternativen fungerade skulle han gå vidare och prova något ytterligare. Men jag har somsagt aldrig behövt använda tabletterna och skölja med, och kan därför inte ge någon respons på effekt. Det är dock något man inte får testa fler än fyra dagar i sträck då det kan ge biverkningar. Dermovat har inte gett någon biverkning alls och är snäll mot slemhinnorna. Smakar inte förfärligt heller.

    Generellt har jag färre blåsor totalt, men de kommer ändå då och då trots att jag smörjer. Men betydligt lindrigare och de försvinner helt när jag smörjer. Fantastiskt!

    SvaraRadera