onsdag 26 oktober 2011

Förvirrad

"N" här igen, pratade med en kompis igår och då slog det mig! Sist jag fick afteblåsorna så va även det i samband med att jag försökte sluta röka, som nu. Nu känner jag att det är mer och mer självklart att det är rökningen som hållt blåsorna borta under alla dessa år. Så nu står jag inför valet att sluta röka helt och börja leva med dessa hemska blåsor/sår igen eller börja röka igen å slippa dom men att istället kanske få kol eller cancer. Jag vill ju verkligen inte röka, jag har ju bestämt mig den här gången för att sluta helt. Men jag vet helt ärligt inte om jag kommer kunna leva med aften, smärtan är för intensiv och gör alldeles för ont. Vad hade ni gjort? Någon annan som känner igen det här med rökningen? Å någon som vet hur det kommer sig att ciggaretter skulle ta bort aften?

Kramar/ N

2 kommentarer:

  1. Jag har samma erfarenhet som du ang. rökfriheten och afteblåsornas uppkomst. Nu är det tre år sedan jag slutade röka och blåsorna dyker upp lite nu och då.
    Jag har hittat en sak som hjälper mig, när jag känner att det är någon blåsa på gång så tar jag tandkrämen Sinaftin på en tops och gnuggar lite där blåsan håller på att utvecklas. Flera gånger om dagen gör jag det här och det verkar som om blåsan kommer av sig och växer inte till sig. Hoppas du kan få lite lindring genom att prova det här.
    Mvh. Karin

    SvaraRadera
  2. Känner även jag igen mig i att rökning hämmar bildandet av afteblåsorna. För ca 6 år sedan slutade jag röka och helt plötsligt, från att ha varit afte-fri under hela min rök-period, blev det en fullkomlig explosion av afteblåsor i munnen. Efter tre år av icke-rökning tröttnade jag på den dagliga tortyren i form av afteblåsor och började röka igen. Nu tre år senare har jag precis slutat röka igen... Får se om helvetet kommer tillbaka.

    SvaraRadera