onsdag 5 oktober 2011

Glutenfri kost + vitaminer = ingen afte

Hej Allihopa,

jag har säkert haft afte i över tio år, mkt afte, i princip 3 av 4 veckor har jag haft afte.

För någon månad sedan fick jag helt enkelt nog och gjorde en ordentlig research på internet av potentiella orsaker bakom afte. Jag beslöt mig för att testa följande:

- Glutenfri kost (afte kan vara ett symtom på glutenintolerans)
- L-Glutamin (aminosyra som är bra för tarmen, köpte ett pulver som man löser i vatten och dricker det först man gör på morgonen)
- L-lysine
- EN bra multivitamin, t.ex "vital tjej" (har mkt b12), samt även lite extra järn.
- dricker endast rena drycker, dvs ingen läsk eller vitaminvatten osv, äter för övrigt "ren" mat, dvs lagad mat inga halvfabrikat etc.

NU TILL REVOLUTIONEN!!!
sedan jag lade om min kost, INTE EN ENDA AFTEBLÅSA!!!
har en helt ny "känsla" i munnen, ni som har afte vet vad jag talar om!!! Jag har ett nytt liv! visserligen ett glutenfritt liv men utan afte!!! och det är det värt!!!

snälla testa och se om det funkar, och rapportera tillbaka - det är på tiden att "aftegåtan" blir löst!!!

LYCKA TILL!!!

1 kommentar:

  1. Shit alltså... Bra blogg och sida för det första! Jag har hafte afte i många många år nu men den blåsan jag har nu tar priset! Har inte sovit ordentligt på flera dagar och nyss somnade jag framför tv:n bara för att vakna av smärta. Fruktansvärd smärta!! Försökte bedöva mig med en flarra vin men det gjorde mig bara tröttare. Får låta den gå ur och sen testa Panocod som jag har hemma (Frugans och aldrig testat förut!)

    Hur som helst vill jag berätta att innan denna höst hade jag inte haft blåsa på nästan 1 år. Har inte gjort något annorlunda än tidigare år förutom nytt jobb som jag trivs med men som också har gjort att jag arbetat sjukt mycket. Kanske är de det som gäller? Tills kroppen säger ifrån då, som nu. Ska spara denna sida! =)

    SvaraRadera