fredag 13 mars 2009

Mitt tips för att bli av med blåsorna!

Hej! Lustigt att jag hittade den här bloggen precis idag. Jag har nyligen nämligen hittat ett avslut på, ett för mig, långt och smärtsamt förhållande till dessa afteblåsor och vill så gärna dela med mig av den lösning som i vilket fall fungerar väl i mitt fall. Jag har sedan 25 års ålder (är 31 år nu) haft långa perioder med flera smärtsamma blåsor i munnen, på tungan och i halsen, i princip oavbrutet. Sedan hände något, jag blev gravid. Från att ha haft blåsor varje dag så upphörde de helt efter ca 2 månader. Under hela graviditeten hade jag sedan inte en enda blåsa. Jaha tänkte jag, måste ha varit en hormonell orsak till dessa blåsor(eftersom hormonbalansen ser så annorlunda ut under graviditet). Så kom vår lilla son i juli och redan efter en månad började de vidriga asen (sorry) dyka upp igen och den härliga upplevelsen av att ha blivit mamma utbyttes mot frustration. Jag hade liksom förträngt att jag skulle få tillbaka dem. Så, till lösningen. Jag började tokgoogla på nätet, för jag kände att, -nej jag kan inte acceptera det här längre! Så hittade jag en tråd någonstans på en amerikansk sajt att flera personer hade blivit helt friska av folsyretillskott. Jaha, tänkte jag, det åt jag ju under hela graviditeten. Jag hade så dåliga blodvärden att de rekommenderade mig att ta HEMOFER (Skonsamt järntillskott med folsyra). Så jag började helt enkelt med det igen för ca 5 månader sedan. Efter 3 veckor upphörde blåsorna helt och sedan dess har jag inte haft en enda blåsa och hela munnen känns pånyttfödd. Jag kan även nämna att jag innan, under flera år har prövat ALLT. Jag har varit hos flera läkare, tandläkare och ingen har kunnat ge en vettig förklaring förutom, -så är det för en del, skölj munnen med CORSODYL. Så från att ha gått från att få tips om lindrande åtgärder så har jag (peppar peppar) fått ett råd om hur man botar. Underbart! Hoppas verkligen att den här infon hjälper någon.

4 kommentarer:

 1. Okej..detta är otroligt intressant!!! Jag ger mig ut på nätet och ska forska vidare kring detta. Återkommer....

  //Katarina
  afte.se

  SvaraRadera
 2. Kan man äta dessa tillskott även om man inte är gravid tro? Tänker i alla fall testa...hoppas det fungerar - i så fall är du en ängel!

  SvaraRadera
 3. hur gick det? Fungerade det med hemafor?

  SvaraRadera
 4. Kört samma grej nu, vill också tillägga att jag prövat allt. Sinaftin, Klobetasolpreparat, blodprover, rektoskopi efter tarmsjukdomar etc etc. Specialtandkrämer ifrån usa, flytande penicilin, u name it. Har haft afte hela mitt liv, och inga små heller vissa kan vara lika stora som en 50öring.

  Kört 4månader nu, alltså helt sjukt, vid vissa tillfällen jag har varit helt övertygad om att jag ska få afte, har de uteblivit...

  1; Byte tandkräm till Aloe Vera tandkräm (alltid skrattat åt hälsotrenden med aleo vera, gör det inte idag).
  2; 1 tablett till frukost varje dag av HEMOFER.
  3; Kör även leverpastej och äpplejucie till frukost.

  Vem vet, vad det är som gör det, men som sagt inte en afte hittils.

  Mina tips:
  Får du ofta afte på ett o samma ställe, seriöst gå och slipa tänderna hos tandläkaren, fick alltid afte på framkanten av tungan(kunde inte prata), slipade tänderna, har aldrig haft en afte där efter, det var nu 3år sedan.

  Byt till eltandborste, ett måste, gärna med sensitve, tat lugnt när du borstar och kör alltid plackers.

  Skippa munskölj helt.

  Ska tilläggas att jag gjorde ett extremt dyrt hälsotest, där de såg att jag hade låga järnvärden, därför jag överhuvudtaget kom i kontakt med järnbrist7HEMOFER.
  Alla läkare/sjuksköterskor sa, du är kille, järnbrist är inte troligt.

  Jag tränar hyfsat mkt, är ute rätt mkt och dricker, en vanlig helt normal kille. Inget skulle göra mig gladare än att slippa dessa hemska afteblåsor, men än så länge har jag inte haft någon, vilket är typ rekord under mitt liv på denna jord..

  Vore jäkligt kul om fler kunde pröva HEMOFER och aloe vera tandkrämen. Jaag tror att det säkert finns en inkörsport på ett tag innan allt får full effekt, några veckor iaf.

  Kommer uppdatera här igen när jag får nästa afte eller efter sommaren, hoppas på att inte få någon alls.

  SvaraRadera