lördag 14 mars 2009

Aloe vera?

Hej!

Har haft blåsor i många år vilket eskalerat med åren. Har provat div olika tandcremer som Sinaftin och Zendium utan resultat. Men sedan något år tillbaka har jag använt en tandcreme med Aloe vera. Var skeptisk till en början men blev rekommenderad att testa den av en kompis som haft samma problem.

Denna tandcreme innehåller främst Aloe vera samt övriga tandcremesingredienser men inget flour. Tandcremen är grön och ser lite läskig ut men smakar helt ok. Eftersom jag dock märkte att tänderna inte mådde lika bra av att hela tiden använda en flourfri tandcreme, använder jag numera en vanlig tandcreme med flour på morgonen och den med aloe på kvällen och det har fungerat bra trots att jag använt en starkare flourtandcreme än zendium på mornarna.

Efter att nu har testat i snart två är jag nästan helt besvärsfri. Använder jag den regelbundet får jag inte längre några utbrott där en afteblåsa "spricker upp". Vid skav från tänderna kan jag ibland känna att nu är en blåsa på väg. Men genom att i ett par dagar lägga på en klick aloetandcreme på det irriterade området (vilket svider lite), och som får verka någon minut innan själva tandborstandet, så går blåsan snabbt tillbaka utan att börja smärta.

Tidigare hade jag minst en blåsa varje månad och i värsta fall gick inte en hel
vecka mellan besvären. Nu får jag endast en helt utvecklad blåsa om jag biter mig rejält i tungan eller kinden, eller om jag glömmer att använda tandcremen under en längre period. Dock varar en ev blåsa bara ett par dagar, om jag börjar med tandcremen direkt igen, istället för som tidigare en dryg vecka.

Det är så underbart att äntligen ha hittat något som fungerar för mig. Det verkar dock som att olika saker hjälper för olika personer. Hade varit kul att höra om någon annan erfarit samma effekt av Aloevera som jag, eller om jag bara haft tur.

/Josefin

2 kommentarer:

  1. Vart handlar du tandkrämen?

    SvaraRadera
  2. Jag köper min av en arbetskompis som är återförsäljare av aloevera produkter. Har inte sett den ute i handeln ännu.

    Tandcremen heter iaf Forever Bright. Den marknadsförs av Forever living products i Mölndal, står det på tuben. Tel :031 727 80 00, eller www.foreverliving.se Där kanske de kan hjälpa dig med vart det finns att köpa där du bor.

    Hoppas du får tag på den. Den är värd att prova iaf. Den kostar ung 80-90 kr.

    /Josefin

    SvaraRadera